lunes, 13 de mayo de 2013

DOCUMENTAL: La convivència amb les famílies dins l'escoleta "La Gola"




“Voldria dir quelcom sobre la relació pares i mestres, primer van els pares, després els nens i després els mestres, aquest és l’ordre. Els pares confien els seus nens als mestres i aquests representen els pares davant els nens, només podem fer-ho, si els pares tenen un lloc en els seus cors. Qualsevol mestre que es consideri millor que els pares, ja ha perdut”. (Hellinger)





La família és un punt bàsic de referència i de suport dins l’educació 0-3 anys. Per això les escoletes no les poden deixar de banda, no poden concebre l’infant com un ser individual, sinó que s’ha de fer camí juntament amb les famílies, caminar junts per intentar aconseguir els mateixos objectius. També hem de destacar la importància de crear vincles, que puguin donar seguretat a totes les persones que conviuen al centre. Aixó reuqereix una feina intensa, on tota la comunitat educativa ha d’implicar-se, i ha de saber apropiar-se del seu rol de manera correcte i acceptar les seves funcions. Es tracta de construir de manera conjunta, activa i cooperativa una mateixa línia de treball on l’infant és vagi desenvolupant de la millor manera possible.

“La participación de los padres i las madres en la escuela se convierte también en un modelo de socialización para los niños, la participación y la gestión social son un modelo vivo de dialogo i confrontación entre las personas que el niño aprecia y descubre para construir su propia identidad social. “ (Hoyuelos)


També, s’ha de tenir en compte que cada família és distinta i des d’aquesta diferència s’acull a cada una d’aquestes des del respecte i l’afecte, a través del diàleg, la confiança i l’escolta de les seves necessitats. En ocasions és difícil poder entendre totes les postures, poder compartir les seves opinions, però s’ha de tenir clar que la família és el primer vincle de l’infant i la responsable directa de la seva educació.

En el meu documental vull mostrar-vos com treballam amb les famílie dins l’escoleta, com intentam introduir-les dins el nostre ventre i que no es sentin al marge del que feim. També volem que els infants vegin que les seves famílies també formen part de nosaltres, d’aquesta manera aconseguim que es sentin més segurs i tranquils. A l’escoleta duem a terme diferents activitats i rutines diàries que fan que les famílies i les mestres puguin tenir relació diària, que puguin compartir punts de vista i puguin veure com funcionen els infants dins l’aula. Probablement hi ha moltes coses per millorar, però a poc a poc intentam anar aconseguint els objectius que es reflecteixen als nostre projecte educatiu.

El documental es basarà en visualitzar diferents activitats i rutines on els pares participen, juntament amb els seus punts de vista sobre elles. També les mestres ens explicaran el que fan i amb quins objectius i els seus punts de vista.

Esper que vos agradi!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario