lunes, 29 de abril de 2013

Guió del documental: "la presència de les famílies dins la nostra escoleta"


Grup
Per elaborar el meu documental, vaig decidir fer un treball individual, ja que pens que puc partir del meu entorn proper i de l’escoleta on treballo.

Tema
El tema que he triat, és un tema que m’agrada molt i que consider que a l’escoleta es treballa però que podria millorar molt. El tema fa referència a les famílies a i la seva presencia dins el centre, destacant les activitats on ells participen, el moment de les entrades i sortides, i la importància que el centre dona i que ells mateixos donen en aquesta moments de relació família - escola. Això ho explicaré a través de entrevistes a les famílies i a les mestres,  també podrem veure com es desenvolupen aquestes activitats i l’opinió que algun pares tenen d’aquestes, parlant des de lo més íntim i explicant a la càmera com s’han sentit després de la participació, així també podrem veure si ells donen importància a aquests moments, o els passen desapercebuts.

Finalitat i objectius
Per tant, els objectius i la finalitat de la filmació serà donar a conèixer com participen i conviuen les famílies dins la nostra escoleta i com es senten les famílies, els infants i les mestres amb aquesta relació i interacció. Al Port de Pollença hi ha alguns centres que no deixen participar a les famílies dins la comunitat, i que no poden accedir a ella, privant-les de la comunicació directa amb la mestra, amb les altres famílies... Amb aquest vídeo també pretec donar a conèixer com funcionam al nostre centre i quina importància donam a aquests moment de relació.

Número de filmacions
El número de filmacions és bastant abstracte, però crec que seran moltes, ja que he començat a gravar i ja duc unes 10 filmacions. Personalment prefereixo gravar molt de material i ja seleccionar a l’hora d’haver de muntar les gravacions més destacables i que s’ajusten més als l’objectius.

Destinataris
Els destinataris del documental és per les famílies i les mestres de l’escoleta, perquè puguin veure com funcionen les activitats i rutines destinades a famílies des de punts de vistes diferents. També va destinat a possibles usuaris del nostre centre, i a estudiants i mestres per poder veure la importància i el punt de vista del centre envers a les relacions amb les famílies, i el nostre funcionament.

Temps estimat de durada
El temps estimat encara no està gaire clar, depèn de les filmacions que consideri més adients per posar al documental final. Però el temps estimat és de 15 minuts aproximadament.

Previsió de material
Com a previsió de material no en tenc, ja que aprofit les activitats que fem a l’escoleta. El que estic necessitant com a material extraordinari que no pertany al centre és la càmera per gravar i l’ordinador on fer el muntatge. A part de necessitar una selecció de música i una persona que farà de veu per anar relatant la informació.


COMPETÈNCIES TREBALLADES:

La competència que treballam en grans trets és la 3 (3.1, 3.2, 3.3) perquè de manera indirecta reflexionam sobre una part dels funcionament del centre, de l'organització, i parlam una mica del PEC i el que diu en relació al tema del documantal. Faig un anàlisi de manera documentada de les relacions amb les famílies que es donen al nostre centre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario