miércoles, 17 de abril de 2013

Síntesi del tema espais/temps


Aquest tema que fa referència al temps i l’espai de les escoles infantils, crec que és molt interessant, i a classe van sorgir certs temes que hem van fer pensar.

Les tres idees principals que jo destacaria són:

Fent referència a l’horari, s’ha de tenir en compte que aquest ha de ser flexible i adaptat a les necessitats dels infants, tenint en compte el seu nivell de desenvolupament. Aquest horari sempre ha de tenir cabuda per les rutines i hàbits, que s’han de veure reflectits dins l’horari ja que marquen un punt de partida molt important en aquesta etapa.

L’exemple que vam poder analitzar sembla surrealista, ja que no es correspon amb les necessitats i capacitats dels infants d’aquesta edat.

Per altre banda, les parets de les escoles són un recurs molt útil que moltes vegades no fem servir. En elles podem penjar la documentació, les representacions, que poden mostrar com es viu i conviu dins la comunitat educativa. No tot lo que pengem a les parets és vàlid, hem de saber quines són les coses que podem posat i quines no. També és important l’estètica.
Parlant de l’estètica també vull destacar com a idea principal els objectes i les distribucions de les aules i les escoles infantils. Les aules han de estar plenes d’objectes acollidors, que ens facin sentir com a casa, amb una estètica molt cuidada, on podem posar gerros amb flors, cortines... Sempre amb una gama cromàtica que transmeti tranquil·litat i que converteixi l¡espai en un lloc on ens i sentim agust i ens hi volguem quedar.

A vegades ens trobam centres destinats a la primera infància plens de colors, sense seguir una harmonia, perquè existeix una creença que tot el que ha de ser per infants petits ha de tenir molts colors, perquè així es més alegre. Crec que aquesta creença no es correcte, no és necessari omplir un espai ple de colors i materials per fer-lo més atractiu, sinó al contrari.


COMPETÈNCIES TREBALLADES:

3.2: Ja que estic reflexionant i fent referència a l’organització del centre, en aquest cas fent referència a l’espai i el temps.

No hay comentarios:

Publicar un comentario